Winkelmandje

Inhoud: 0 producten
Totaal: € 0.00Home > Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Sensitest zwangerschapstest extra vroeg 6 dagen


Sensitest zwangerschapstest extra vroeg 6 dagen

Producttype: zwangerschapstest
Houdbaar tot: Maart 2025Bekijk de korte instructievideo op de Video Pagina.


Gebruiksaanwijzing Sensitest Zwangerschapstest Dipstick Sensitive (hCGX)


BELANGRIJK EERST LEZEN VOORDAT JE DIT PRODUCT GEBRUIKT.1. De zwangerschapstest dipstick sensitive geeft een nauwkeurige testuitslag zolang de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing worden opgevolgd. Lees de gehele gebruiksaanwijzing voordat je gaat testen.

2. De dipstick is niet geschikt om overheen te plassen. Om een betrouwbare testuitslag te krijgen moet je eerst urine opvangen in een bekertje en dan het witte uiteinde van de stick kortstondig in de urine houden.

3. Testresultaten binnen 30 minuten aflezen. Daarna stick weggooien.

4. Als de dipstick te diep in de urine wordt gehouden kan de test een positieve uitslag geven. Ook als je niet zwanger bent. Het is belangrijk dat de test aan het witte uiteinde niet dieper in de urine wordt gedipt dan het eerste lijntje, dat wordt aangewezen door de kleine pijltjes op de stick (zie foto).


Zo werkt de test

Lees voor je begint met testen de gehele gebruiksaanwijzing door. Zodra je zwanger bent, produceert je lichaam het zwangerschapshormoon Humaan Chorion Gonadotrofine (hCG). De hoeveelheid hCG verdubbelt elke 2 à 3 dagen en bereikt een piek na ongeveer 7 à 12 weken zwangerschap. Deze test detecteert het zwangerschapshormoon in je urine. De Sensitest zwangerschapstest dipstick is een zeer gevoelige zwangerschapstest en kan de aanwezigheid van hCG al aantonen vanaf vier dagen voordat je ongesteld moet worden. Om een betrouwbare uitslag te verkrijgen, raden wij echter aan om de test uit te voeren vanaf de dag dat je je menstruatie verwacht. Als je een regelmatige cyclus hebt, kun je de Sensitest zwangerschapstest dipstick gebruiken vanaf de dag dat je je menstruatie verwacht. Bij een onregelmatige cyclus ga je uit van de langste cyclus die je in het afgelopen half jaar hebt gehad.
Het tijdstip

De test kan op ieder moment van de dag worden uitgevoerd.Benodigdheden als je gaat testen

1. Een gesloten folieverpakking met een Sensitest Zwangerschapstest Dipstick. Gebruik geen zwangerschapstest uit een geopende of beschadigde verpakking.

2. Een schoon en droog opvangbakje.

3. Urine van de vrouw waarbij de zwangerschap moet worden vastgesteld.De test in 7 stappen

1. Neem een gesloten verpakking en controleer of er Zwangerschapstest op staat. Gebruik geen test waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken.

2. Vang wat urine op in een schoon bakje.

3. Maak het pakje met de test open met droge en schone handen.

4. Pak de strip aan de blauwe zijde vast en dompel de andere zijde ongeveer 10 seconden in het bakje met urine.

5. BELANGRIJK: Dit gedeelte mag niet verder dan de lijn aangewezen door de pijltjes bij `MAX` worden ondergedompeld (zie foto rechts).

6. Leg de test op een vlakke, droge ondergrond.

7. Wacht 5 tot 10 minuten om het resultaat af te lezen. Het is belangrijk dat de achtergrond geen verkleuringen meer laat zien. Wacht niet langer dan 30 minuten met het aflezen van de testresultaten.(foto) Het witte uiteinde van de dipstick gedurende 5 seconden onderdompelen niet dieper dan het streepje!Resultaat van de test
Het resultaat is negatief als er 1 roze lijn verschijnt. Dit is de controlelijn (C) om te zien of de test juist is uitgevoerd. De testlijn (T) is niet zichtbaar. Je bent niet zwanger.

Het resultaat is positief als er twee roze lijnen te zien zijn. Er is een duidelijke controlelijn (C) zichtbaar en er is een testlijn (T) zichtbaar. Ook bij een lichte testlijn is er hCG waargenomen in uw urine. Je bent zwanger.

Als er geen lijnen te zien zijn, is de test waarschijnlijk onjuist uitgevoerd. Mogelijk is er te weinig urine door de dipstick opgenomen. Houd de dipstick nogmaals enkele seconden in de urine.
Als de uitslag negatief is (niet zwanger)

Indien de test aangeeft dat je niet zwanger bent, heeft de Sensitest Zwangerschapstest Dipstick geen zwangerschapshormoon kunnen aantonen. Je bent niet zwanger of de kans bestaat dat je de test te vroeg hebt uitgevoerd. Je kunt na 3 dagen opnieuw een test uitvoeren. Als je ondanks een negatieve uitslag niet binnen een week menstrueert, adviseren we om contact op te nemen met je huisarts.Als de uitslag positief is (wel zwanger)

Als de test aangeeft dat je zwanger bent, is het verstandig om dit aan je huisarts te melden om de juiste begeleiding te krijgen tijdens je zwangerschap.

Zeer licht testresultaat: Heb je een zeer lichte testlijn, herhaal de zwangerschapstest na ten minste 48 uur.Beperking 1: Na zwangerschap, miskraam, steriliteitsbehandeling

Na een bevalling of een miskraam duurt het ongeveer 9 weken voordat het zwangerschapshormoon hCG volledig uit je lichaam is verdwenen. Tot deze tijd geeft de zwangerschapstest een positief resultaat, terwijl je niet zwanger bent. Ook na een steriliteitbehandeling, gebaseerd op hCG, kan de zwangerschapstest een foutieve testuitslag geven. Raadpleeg je huisarts.
Beperking 2: Betrouwbaarheid van zwangerschapstest

Met een betrouwbaarheid van 99% is de Sensitest zwangerschapstest dipstick net zo betrouwbaar als een vergelijkbare test van je huisarts. Toch kan alleen je huisarts een zwangerschap bevestigen na overweging van klinisch onderzoek en laboratorium testen. Je persoonlijke medische situatie kan de uitslag van deze test beïnvloeden. Raadpleeg bij zwangerschap of bij twijfel over een zwangerschap altijd je huisarts.
Beperking 3: Gebruik van alcohol

Alcohol kan de testuitslag beïnvloeden. Gebruik geen zwangerschapstesten na het drinken van alcohol.Beperking 4: Oorzaak verhoogd niveau hCG

Een verhoogd niveau hCG hoeft niet alleen door zwangerschap te worden veroorzaakt. Dit moet worden uitgesloten voordat een zwangerschap kan worden vastgesteld met urine.


Beperking 5: Toepassing van de test

Deze test is alleen te gebruiken met opgevangen urine. Wil je een zwangerschapstest om in de urinestraal te houden, neem dan de Sensitest Zwangerschapstest Midstream.


Beperking 6: Drink niet te veel

Het drinken van veel water of andere vloeistoffen kan leiden tot een verwatering van de urine en daardoor een onduidelijke testuitslag. Het wordt daarom aangeraden om tijdens het testen niet uitzonderlijk veel te drinken. Stop bij voorkeur met drinken circa 2 uur voordat je een test wilt uitvoeren. Als een urinemonster te waterig is, kan de testuitslag negatief zijn. Als toch een zwangerschap wordt verondersteld, herhaal de test na 48 uur.Beperking 7: Beoordeling van de testresultaten
Een normale zwangerschap kan niet worden onderscheiden van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gebaseerd op het hCG niveau in urine. Een vroegtijdige of gemiste abortus kan leiden tot eerst een licht positieve en later negatieve testresultaten.Beperking 8: Testen voor je menstruatie

De sensitest zwangerschapstest sensitive heeft een hoge gevoeligheid en kan al voor je menstruatie hCG aantonen in je urine. De test heeft echter een hogere betrouwbaarheid wanneer je de test uitvoert op de dag dat je je menstruatie verwacht of later. Indien je vóór je menstruatie de sensitest zwangerschapstest sensitive uitvoert, wordt aangeraden om nog een zwangerschapstest uit te voeren op de dag dat je je menstruatie verwacht.
Tekst van deze gebruiksaanwijzing is herzien op 12 januari 2010. Versie 1.3
Telefonische helpdesk

Waardering producten

Klant ervaring: zeer tevreden
Makkelijk te gebruiken, leuk dat je ze ook onder elkaar kunt plakken en zo zou kunnen vergelijken. En voor een leuke prijs.

Klant ervaring: zeer tevreden
Doet wat het moet doen en heel eenvoudig in gebruik. Geen opmerkingen.

Klant ervaring: zeer tevreden
De early test is zeer gevoelig voor HCG dus je ziet wel heel vroeg resultaat met deze test. Ook een duidelijk zichtbaar, ook al is het nog maar vroeg in de zwangerschap. Heel betrouwbaar! Ik raad deze zeker aan.

Klant ervaring: zeer tevreden
Bij beide zwangerschappen ovulatietesten en zwangerschapstesten van sensitest gebruikt. Meer dan tevreden.

Klant ervaring: zeer tevreden
Makkelijk in gebruik, duidelijk af te lezen en detecteert al vroeg Hcg.

Klant ervaring: zeer tevreden
Discreet opgestuurd, zeer makkelijk in gebruik en af te lezen en erg goedkoop. Doet niet onder voor de testen van 15 euro en meer. Tip: in het begin altijd testen met de Sensitest strips. Dan kun je altijd nog een test doen waar de tekst zwanger verschijnt voor de foto. Scheelt een hoop geld en teleurstelling in het begin als hcg nog niet voldoende is.

Klant ervaring: zeer tevreden
De test was makkelijk om te doen, en het resultaat duidelijk. Er werd een heldere instructie bijgeleverd, en een handig schemaatje om de tests makkelijk te kunnen vergelijken. Voor mij was het helaas nog negatief, maar ik ga deze tests de volgende ronde zeker weer gebruiken.

Lees meer waarderingen
Beoordeling Shop

Video presentatie

Met het gebruik van onze website ga je akkoord met de cookie voorwaarden.Informatie over online testen
Over Sensitest
Onze online winkel
Onze producten

De complete inhoud van deze website © Sensitest 2005 - 2023.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.